Campania social-filantropică „Un Crăciun pentru fiecare” din Episcopia Oradiei

Praznicul Nașterii Domnului este un moment de bucurie pentru fiecare creștin, dar și prilej de exprimare a solidarității și deschiderii fiecăruia dintre noi către semenii săi. În acest context, orice gest de exprimare a dragostei creștine capătă valențe multiple și semnificații profunde în relația cu ceilalți.

În lumina acestei realități, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, lansează campania „Un Crăciun pentru fiecare”, proiect ce are drept obiectiv principal identificarea și sprijinirea persoanelor defavorizate din punct de vedere social, informează Episcopia Oradiei într-un comunicat oficial.

Campania se va desfășura în perioada 25 noiembrie – 11 decembrie 2009, prin intermediul profesorilor de religie din toate unitățile de învățământ ale județului Bihor.

Aceștia vor identifica cazuri sociale din școală și din proximitatea acesteia și vor întreprinde demersuri de sprijinire a acestora prin organizarea unor acțiuni de atragere de fonduri și parteneriate cu agenți economici. Aceste forme de sprijin vor fi susținute și de o componentă educativ-religioasă precum concerte de colinde, serbări cu tematică adecvată, expoziții de lucrări.

Comentarii Facebook


Știri recente