Campania Inimă bună la Timișoara

De 22 de ani, în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, Fundația Serviciilor Sociale Bethany organizează, în orașul de pe Bega, împreună cu mai multe instituții timișorene, campania de strângere de fonduri intitulată „Inimă bună”, informează „Ziarul Lumina”.

În acest an, campania „Inimă bună” a debutat marți, 4 decembrie, la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” a Parohiei Timișoara – Iosefin, cu întâlnirea tinerilor voluntari, împărțirea lor pe echipe și stabilirea programului pentru cele trei zile, respectiv 4, 5 și 6 decembrie, dedicate strângerii de fonduri. În această perioadă, timișorenii cu inimă bună se vor putea alătura acestei acțiuni umanitare, prin donații în bani cu ajutorul voluntarilor întâlniți în principalele zone ale orașului, dar și prin urnele amplasate în instituțiile, bisericile și marile centre comerciale din Timișoara, între care se numără și Catedrala mitropolitană.

„Acest parteneriat s-a dezvoltat dintru început prin adăugarea din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a 14 locații pentru așezarea urnelor de colectare a donațiilor. Practic, sunt urne așezate în Catedrala mitropolitană și în 13 parohii din Timișoara din întreg cuprinsul eparhiei. Dincolo de aceasta, contribuția Bisericii vine și din faptul că elevii de la clasa teologică din cadrul Liceului „Carmen Sylva” din Timișoara sunt voluntari activi în fiecare an. Tot-odată, Înalt Preasfințitul Nicolae, Mitropolitul Banatului, a ținut ca în fiecare an să adreseze un mesaj credincio-șilor, pe care preoții îl citesc după terminarea Sfintei Litur-ghii, ca îndemn și motivare a ac-țiunii noastre anuale”, a precizat pr. consilier Cristian Pavel, de la Sectorul Social al eparhiei.

Voluntarii sunt ușor de identificat, având ca semne distinctive pelerine roșii, cutii roșii sigilate, ecusoane și pălării roșii. La finalul fiecărei campanii de strângere de fonduri se organizează pentru voluntari un eveniment special, în cadrul căruia aceștia sunt premiați cu diplome și premii. Anual, aproximativ 200 de copii cu HIV/SIDA sau proveniți din familii dezavantajate sunt sprijiniți cu ajutoare materiale din fondurile colectate prin programul „Inimă bună”, demarat de Fundația Bethany în parteneriat cu Mitropolia Banatului, Departamentul de Asistență Socială al Facultății de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, prin Grupul Școlar de Industrie Alimentară Timișoara, Colegiul Tehnic de Vest, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Timișoara și Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara. Anul trecut, din banii colectați în cadrul campaniei s-au achiziționat produse igienico-sanitare, jucării, alimente pentru 100 de copii aflați în evidența Fundației Serviciilor Sociale „Bethany” și îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente, dulciuri, băuturi răcoritoare, produse igienico-sanitare și medicamen-te pentru 55 de tineri seropozitivi, aflați în evidența Mitropoliei Banatului.

Comentarii Facebook


Știri recente