Campania „Fiecare copil merită o excursie”, în Arhiepiscopia Sibiului

Serviciul Social al Arhiepiscopiei Sibiului derulează în această perioadă campania „Fiecare copil merită o excursie”, informează TRINITAS TV. Pe 1 și 2 septembrie, un voluntar din cadrul Asociației sibiene „Amicii Munților” le va prezenta copiilor tehnici de orientare turistică pe traseele montane, de pe platoul Cărăușul din Pădurea Dumbrava Sibiu.

„Proiectul se adresează copiilor pentru grupa cuprinsă între 7 și 14 ani care provin din familii defavorizate sau familii care au dificultăți materiale, financiare. De asemenea, sunt copii care provin din familii monoparentale rezultate fie din divorțul părinților, fie sunt copii orfani sau copii care au părinții plecați în străinătate. Mai sunt și copii care au dificultăți de integrare școlară din punct de vedere al socializării”, a declarat Simona Dragomir, coordonatorul proiectului.

Vineri, 3 septembrie, copiii se vor întâlni cu alpinistul Lucian Bogdan, cel care a escaladat Everestul, pentru a le prezenta un material despre ascensiunea lui spre cel mai înalt vârf al pământului.

Pe parcursul acestei vacanțe de vară, copiii participanți la proiectele derulate de Serviciul Social al Arhiepiscopiei Sibiului au avut ocazia să participe la excursii și la diverse activități religios-culturale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…