Campania de strângere de fonduri pentru Centrul de îngrijiri paleative Sfântul Nectarie, continuă la Cluj

O expoziție de pictură va fi vernisată vineri, 5 octombrie 2012, în Foaierul Casei Universitarilor din Cluj. Evenimentul va avea loc de la ora 19:45 și face parte din Campania de strângere de fonduri pentru finalizarea Centrului de îngrijiri paleative Sfântul Nectarie, demarată de Arhiepiscopia Clujului în luna aprilie.

În cadrul vernisajului vor fi expuse 10 lucrări de tapiserie ale artistei clujene, Manuela Botiș. Cei prezenți la eveniment și care doresc să sprijine acest proiect vor putea face donații.

Potrivit reprezentanților Mitropoliei Clujului mai sunt necesare fonduri pentru dotarea bucătăriei, a spălătoriei, montarea a două lifturi și amenajarea curții interioare.

Centrul de îngrijiri paleative Sfântul Nectarie din Cluj Napoca este construit pe strada Cernei. Imobilul cu 3 etaje dispune de o unitate hospice cu mai multe saloane de internare, un centru de zi pentru adulți și un ambulatoriu de specialitate.

Aici bolnavii de cancer în fază terminală vor primii sprijin atât medical, cât și spiritual, a precizat Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, PS Vasile Someșanul.

Centrul de îngrijiri paleative Sfântul Nectarie din Cluj Napoca va fi inaugurat luna viitoare, în 9 noiembrie, cu ocazia sărbătoririi patronului spiritual al așezământului social, după cum ne informează Radio Renașterea.

Comentarii Facebook


Știri recente