Campania de strângere de fonduri „Ajută cu 2%”, organizată de Asociația Vasiliada în județele Dolj și Gorj

Asociația Vasiliada, organizație nonguvernamentală aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a lansat campania de strângere de fonduri intitulată „Ajută cu 2%”, campanie ce are la bază „Prevederea 2%” din Codul Fiscal.

Ce este 2%?

Potrivit Codului Fiscal – Legea 571/2003, art.57, alin.4 (cu modificările și completările ulterioare), orice salariat poate dispune statului să direcționeze 2% din impozitul pe venitul anual, către organizații nonguvernamentale.

Sprijin pentru cei în nevoie!

Campania „Ajută cu 2%” se va desfășura în județele Dolj și Gorj până la data de 15 mai a.c. și are ca scop informarea tuturor contribuabililor persoane fizice cu privire la posibilitatea de a sprijini programele sociale derulate de Asociația Vasiliada, prin direcționarea a 2% din impozitul datorat statului.

Prin intermediul acestei campanii Asociația Vasiliada îsi dorește să dezvolte un parteneriat cu comuniatea locală , promovând totodată sentimentul de responsabilitate socială în rândul cetățenilor.

Dăruiești puțin, câștigi mult!

Pentru Asociația Vasiliada este al cincilea an consecutiv când utilizează această prevedere legală pentru atragere de fonduri.

Campania derulată anul trecut a înregistrat rezultate bune, asociația reușind să colecteze din județele Dolj și Gorj suma de 91.569,26 RON.

Toate aceste fonduri au fost orientate de Asociația Vasiliada către destinațiile pe care asociația le-a propus spre finanțare la începutul campaniei și anume: sprijin pentru copil și familie, prevenirea abandonului școlar, combaterea marginalizării sociale, sprijin pentru persoanele cu dizabilități.

Acum este mai ușor să fii de ajutor!

Direcționând Asociației Vasiliada 2 % din impozitul datorat statului, fiecare cetățean va avea posibilitatea să contribuie la:

• alfabetizarea copiilor neșcolarizați;

• susținerea copiilor nevoiași, pentru a putea merge la școală;

• instruirea și găsirea unui loc de muncă pentru tinerii cu dizabilități;

• prevenirea situațiilor de abuz și neglijare a copiilor;

• susținerea copiilor și tinerilor infectați cu HIV sau bolnavi de SIDA;

• oferirea de asistență medico-socială persoanelor vârstnice și persoanelor cu dizabilități.

Direcționarea a 2% din impozitul pe venit se face prin completarea formularului tip „Cerere 230”, cu datele personale ale contribuabilului și cu datele de identificare ale Asociației Vasiliada, urmând ca acest formular să fie depus la ghișeul Administrației Financiare.

Formularul de direcționare poate fi procurat de la sediul Asociației Vasiliada, din str. Frații Buzești, nr. 20, sau poate fi descărcat de pe pagina web a asociației: www.AsocatiaVasiliada.ro.

Prin această campanie, se creează un mecanism simplu prin care un cetățean poate să decidă cum vor fi cheltuiți 2% din impozitul datorat pe venit, direcționâd această sumă către Asociația Vasiliada. Cu alte cuvinte, cetățenii pot să ajute persoanele aflate în nevoie, fără să coste nimic.

Sursa: Asociația Vasiliada

Comentarii Facebook


Știri recente