Campania de informare din Proiectul SOCIAL a continuat în Episcopia Tulcii

Campania de informare care se desfășoară în Proiectul „SOCIAL – Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate” a continuat în Episcopia Tulcii. În acest sens, miercuri, 12 decembrie 2012, la Protoieria Babadag, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Visarion, s-a desfășurat un eveniment de informare cu scopul de a prezenta modele de bună practică pentru reintegrarea foștilor deținuți și de a promova activitățile specifice derulate pentru economia socială, cu ilustrarea modelului întreprinderilor sociale ce vor fi înființate în proiect, după cum a precizat Părintele Consilier Dorel Moțoc, secretarul Federației Filantropia.

În întâlnirea cu preoții din Protoieria Babadag, s-au prezentat proiectul SOCIAL și rezultatele obținute, s-a discutat despre Punctele de Informare și Sprijin și despre Rețelele de Suport pentru Economia Socială dezvoltate la Craiova și Timișoara. De asemenea, a fost realizată prezentarea conceptelor de economie socială și a planurilor de dezvoltare a întreprinderilor sociale din proiect ca modele de bună practică pentru reintegrarea foștilor deținuți.

Prezentările și răspunsurile la întrebări au fost oferite de către Pr. Ciprian Ioniță din echipa de proiect a Federației Filantropia.

Majoritatea celor prezenți au apreciat modelele prezentate și au dorit să știe care este stadiul dezbaterii cu privire la legislația în domeniul economiei sociale, ce facilități economice ar putea fi acordate acestui tip de întreprinderi și care ar fi cea mai potrivită formă juridică de constituire a unei astfel de entități. De asemenea, participanții s-au interesat de modalitatea practică în care poată fi constituită o astfel de entitate economică pe lângă parohii.

Proiectul „SOCIAL – Strategia de ocupare și calificare prin învățare și activități pentru libertate” este un proiect strategic implementat de către Administrația Națională a Penitenciarelor în parteneriat cu Federația Filantropia, Patriarhia Română și o serie de instituții de profil din Italia,fiind co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale” Domeniul major de intervenție 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale” Proiect POSDRU/69/6.1/S/32801.

Comentarii Facebook


Știri recente