Campania „Cu povești și jucării, bucurați și alți copii”

Începând de astăzi, 16 noiembrie, Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei derulează pe parcursul acestei luni campania „Cu povești și jucării, bucurați și alți copii”, informează Radio TRINITAS.

Prin această acțiune se urmărește sprijinirea copiilor internați în Secția de Oncopediatrie a Spitalului nr. 1 din Craiova.

Campania inițiată de Asociația Vasiliada se desfășoară în mai multe școli și grădinițe din Craiova și are în vedere colectarea de cărți de povești și jucării care vor fi direcționate către sala de joacă ” Aripi de lumină” a Asociației Vasiliada, amenajată la Secția de Oncopediatrie a Spitalului Clinic nr. 1 din Craiova. Majoritatea copiilor internați în cadrul acestei secții urmează perioade lungi de spitalizare, motiv pentru care se impune asigurarea unui program de socializare și petrecere a timpului liber, astfel încât aceștia să poată depăși mai ușor momentele de suferința prin care trec. Pe lângă crearea unor alternative de petrecere a timpului liber pentru copiii internați în acest spital echipa campaniei își propune sa contribuie și la dezvoltarea unor valori morale ale copiilor preșcolari și școlari precum generozitate, dragoste de semeni, solidaritate și bucuria de a dărui ajutor pentru cei aflați în nevoie.

Comentarii Facebook


Știri recente