Campania antidrog a „Ziarului Lumina” continuă

Până la sfârșitul lunii aprilie, „Ziarul Lumina” al Patriarhiei Române desfășoară o campanie antidrog. Intitulată „Lumea drogurilor nu e lumea mea” campania își propune ca prin diverse articole să conștientizeze cititorii asupra pericolului pe care îl presupune consumul de droguri.

Mai multe informații cu privire la această campanie a oferit pentru TRINITAS TV, Constantin Iftime, reporter „Ziarul Lumina”: „Consumul de droguri este și o problemă sufletească și atunci Biserica și oamenii din jurul Bisericii ar avea un rol enorm în tratarea acestei dependențe, deoarece la urma urmei un om care consumă droguri nu este în esență un infractor. El este mai degrabă un bolnav, un om care suferă. Nici instituțiile noastre, eu cred, nu cunosc bine fenomenul. Acest fenomen este în desfășurare, în ascensiune. El trebuie privit dintr-o perspectivă sociologică pentru a ne da seama cât de amplu este. El este cumva un transfer de cultură de subsol din Occident”.

Reporterii „Ziarului Lumina” realizează materiale atât cu specialiști reputați în domeniu, cât și cu foști dependenți de droguri. Mâne, „Ziarul Lumina” va publica un articol despre tipurile de tratament care sunt aplicate persoanelor dependente de droguri din România.

În campania „Lumea drogurilor nu e lumea mea”, „Ziarul Lumina” are ca parteneri Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Agenția Națională Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Agenția „Integration”, singura organizație nonguvernamentală din București formată din foști sau activi consumatori de droguri.

Comentarii Facebook


Știri recente