Calea Sfinților – București 2012

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, miercuri, 24 octombrie 2012, s-a desfășurat Procesiunea Calea Sfinților, organizată în fiecare an pe Colina Bucuriei. În acesta an, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina au însoțit moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou și ale Sf. Împărați Constantin și Elena în cadrul tradiționalei procesiunii. La eveniment au participat toți preoții din protoieriile bucureștene și din județul Ilfov, dar și sute de credincioși.

Procesiunea de la Catedrala Patriarhală

Începând cu ora 11:30 au pornit două procesiuni simultan. Procesiunea cu racla purtând moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a pornit de la Catedrala Patriarhală pe Bulevardul Regina Maria mergând până la baza Colinei Bucuriei. De la Catedrala Patriarhală au însoțit procesiunea preoții din Protoieriile I și II Capitală, din Protoieria Ilfov Nord și monahii de la Mănăstirile Cernica, Plumbuita și Darvari

Procesiunea de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou

Procesiunea cu racla purtând moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena a pornit de la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou pe străzile Șerban Vodă și Bibescu Vodă până la baza dealului Colina Bucuriei. Pe traseul stabilit au participat la procesiune preoții din Protoieria III Capitală, din Protoieria Ilfov Sud și preoții de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Cele două procesiuni s-au unit baza dealului Colina Bucuriei, în jurul orei 12:15 pentru momentul întâmpinării moaștelor Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, aduse de către Înaltpreasfințitul Părinte Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses și Eghina.

După reunire, procesiunea astfel formată a urcat Colina Bucuriei până la podiumul din curtea Catedralei Patriarhale.

În timpul Procesiunii s-au intonat troparele Sfântului Nectarie de la Eghina, al Cuviosului Dimitrie cel Nou și al Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Polihroniu la întâmpinarea sfintelor moaște

La ora 12.30, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, ale Sfântului Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, clerul și pelerinii au fost întâmpinați de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Cu acest prilej, a fost oficiată slujba Polihroniului pentru pentru primirea moaștelor Sfântului Nectarie de la Eghina. În încheierea slujbei Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a rostit cuvântul de bun venit, urmat de răspunsul Înaltpreasfințitului Părinte Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses și Eghina.

Sfintele moaște așezate spre închinare

Apoi, raclele cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena, au fost așezate spre închinare în baldachinul amenajat pe esplanada Catedralei Patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente