Calea Sfintei Cruci – Scară către Cer

Numeroși bucureșteni au participat ieri seară, pe 13 septembrie 2011, la pelerinajul Calea Sfintei Cruci, Scară către cer, organizat pe Calea Victoriei din Capitală. Evenimentul a fost prilejuit de sărbătorirea celui de-al doilea hram al Bisericii Sfântul Vasile-Înălțarea Sfintei Cruci. După oficierea Vecerniei cu Litie și a Acatistului Sfintei Cruci racla cu un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci, dar și cu moaștele mai multor sfinți aflate în patrimoniul lăcașului de cult au fost purtate în procesiune până în Parcul Nicolae Iorga.

Procesiunea a fost condusă de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

După cum ne informează TRINITAS TV în cuvântul Său Preasfinția Sa a arătat că „pelerinajul cu Lemnul Sfintei Cruci ne aduce aproape de Hristos Cel Care a purtat Crucea pentru mântuirea întregii făpturi. De asemenea, ne face părtași cu cei care I-au urmat pe drumul Golgotei și ne înfățișează lumii ca fiind creștini cu adevărat însemnați cu semnul biruinței, căci pelerinajul cu Sfânta Cruce, pe lângă rolul anamnetic, duhovnicesc și curățitor îl mai are și pe cel pedagogic. El ne învață și îi învață pe cei ce ne privesc despre Sfânta Cruce, despre jertfa Mântuitorului, despre cum un instrument de tortură și rușine a devenit armă puternică asupra celor văzute și nevăzute, semn al biruinței vieții asupra morții”.

Părintele paroh Cristian Trandafir a menționat că „au răspuns foarte mulți credincioși la chemarea de a ne închina și de a mări Sfânta Cruce pentru care Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că sunt buni creștini în București și în împrejurimi astfel încât au venit în număr foarte mare și am înconjurat parcul Nicolae Iorga cu cântări și s-a desfășurat într-adevăr o preafrumoasă sărbătoare”.

În cadrul manifestărilor tot ieri a fost sfințită și troița ridicată în parcul din apropierea lăcașului de cult. Astăzi, în ziua hramului Sfânta Liturghie este oficiată de un delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente