Călători pe Cărările Sfinților

Moaștele Sfântului Cuvios Patapie au ajuns marți, 27 noiembrie 2012, la Galați. Delegația din Grecia, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Dionisie, Mitropolit de Corint, a fost întâmpinată în fața Universității gălățene de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, alături de care s-au aflat preoți și credincioși din întreaga Eparhie.

La Galați a fost adus din Capitală un fragment din moaștele Sfântului Luca al Crimeii. Cinstitele odoare au fost purtate în pelerinaj pe Strada Domnească până la intersecția cu Strada Basarabiei. Aici s-au alăturat și moaștele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Nicolae și ale Sfântului Vasile cel Mare, după cum ne informează TRINITAS TV.

Procesiunea Călători pe cărările sfinților a continuat până la Catedrala arhiepiscopală, unde a fost oficiată o slujbă de mulțumire.

„Dimpreună cu binecredinciosul popor creștin de la Dunărea de jos, cu iubitorii de Dumnezeu ieromonahi, stareții și starețe și vrednicii preoți de la Dunărea de Jos am văzut revărsându-se râuri de oameni, pe strada Domnească, care au curs până în catedrala Arhiepiscopală, pentru că am fost conduși de Sfântul Apostol Andrei care a chemat doi prieteni cerești, pe sfântul Cuv. Patapie din Grecia la solicitarea Preafericitului Părinte Daniel al României prin rugămintea noastră către Sfântul Sinod al Bisericii Greciei iar Preafericitul Ieronim al II a binecuvântat prezența Înaltpreasfințitului Părinte Dionisie al Corintului purtând moaștele Sfântului Patapie. De asemenea, un alt sol ceresc este Sfântul Luca din Crimeea care, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, a părăsit clinica de la Parhon din București ca să vină să consulte sufletește și trupește pe toți bolnavii, în anul închinat de Sfântul Sinod îngrijirii bolnavilor și Tainei Sfântului Maslu”, a spus ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Sfintele moaște au fost așezate spre închinare sub baldachinul amenajat pe esplanada Catedrale arhiepiscopale, unde vor rămâne până la finalul evenimentelor dedicate ocrotitorului Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…