Cabinet de Religie sfințit în satul Vulpești din comuna Buzoiești – Protopopiatul Coștești

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat astăzi, 22 septembrie, slujba de sfințire a noului Cabinet de Religie realizat în cadrul Școlii Generale cu clasele I-VIII din satul Vulpești, comuna Buzoiești, Protopopiatul Coștești, după cum informează site-ul eparhiaargesului.ro.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai administrației locale, dascălii și elevii din cadrul instituției de învățământ, dar și col. dr. Zamfir Gheorghe, inițiatorul acestui proiect deosebit.

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, amintind că noul Cabinet de Religie este unic prin prezentarea tematică. Lucrările de construcție au început în urmă cu un an, acesta fiind amenajat pe două sectoare principale: unul cu tematică religioasă, iar celălalt dedicat eroilor din localitate care s-au jertfit pentru apărarea țării.

După oficierea slujbei de sfințire a noului cabinet de religie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a săvârșit și slujba parastasului pentru toți eroii comunei Buzoiești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…