Burse pentru elevii seminarului Teologic ‘Sfântul Ioan Gură de Aur’ din Slobozia

După încheierea ședinței Permanenței Consiului Eparhial din data de 28 ianuarie a.c., Preasfințitul Părinte Vincențiu a primit la reședința episcopală cei 35 de elevi ai Seminarului Teologic din Slobozia selectați pentru a primi bursa lunară de studiu susținută de parohii ale eparhiei, informează sf-esc.ro.

Preacucernicul Părinte director Badea Gabriel a mulțumit Preasfinției Sale pentru inițiativa de a dărui elevilor seminariști aceste burse stimulative în demersul pedagogic. În continuare, au fost invitați diriginții celor patru clase, Preacucernicul Părinte profesor Vădana Marian, Preacucernicul Părinte profesor Iliescu Neagu, Preacucernicul Părinte profesor Ion Florin și Domnul profesor Stroe Adrian Gabriel, aceștia prezentând bursierii pe anii de studiu.

Bursele au fost înmânate personal de către Vlădica Vincențiu, care a binecuvântat pe fiecare elev în parte, dăruind tuturor și câte o carte cu conținut creștin. Preasfinția Sa mai dăruit și un cuvânt de folos tuturor, îndemnând elevii la studiu, dorindu-le aleasa virtute a înțelepciunii.

În încheiere, a fost delegat un tânăr elev seminarist pentru a rosti un cuvânt de mulțumire în numele instituției Seminarului.

Criteriile după care au fost selectați beneficiarii burselor țin de situația la învățătură, participarea la corul seminarului și starea socială.

Comentarii Facebook


Știri recente