Bursa Preot Profesor Dumitru Popescu

Studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București pot candida pentru Bursa „Profesor Doctor Dumitru Popescu”. Tinerii vor susține un examen la Dogmatică, ce va avea ca bibliografie obligatorie cărțile cunoscutului teolog român.

Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București a declarat pentru TRINITAS TV: „Este al doilea an în care organizăm Concursul Preot Profesor Dumitru Popescu. El constă într-o probă scrisă pe marginea operei pe care a edificat-o Părintele Academician. Studenților care candidează li s-a dat o bibliografie de studii și articole din opera reprezentativă a Părintelui și ei vor susține o probă scrisă ca să facă dovadă că s-au inițiat în teologia Părintelui Academician. La această probă sunt înscriși studenți de la Teologie Pastorală majoritatea, dar și studenți de la celelalte specializări: Teologie Didactică, Asistență socială și Teologie Artă Sacră, deoarece și ei studiază Teologia Dogmatică”.

Facultatea de Teologie Ortodoxă din București oferă și alte 5 burse, care poartă nume de teologi români.

„Scopul acestui concurs care se finalizează cu acordarea bursei instituită la propunerea Departamentului de Teologie Sistematică, Practică și Artă Sacră este acela de a face cunoscută contribuția teologică a Părintelui Dumitru Popescu în teologia românească. Personalitatea Părintelui de la a cărui trecere la cele veșnice se împlinesc doi ani trebuie cunoscută de studenți, trebuie valorificată opera sa care este extrem de importantă, mai ales pentru că merge și în direcția pe care a deschis-o Părintele Profesor Dumitru Stăniloae”, a mai adăugat Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu.

Premierea va avea loc pe 8 martie, după ce la Parohia „Manu-Cavafu” din Capitală se va oficia o slujbă de pomenire pentru Părintele Academician Dumitru Popescu, la doi ani de la trecerea sa la Domnul.

Comentarii Facebook


Știri recente