Bursa Preot Profesor Dumitru Popescu

Studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București au susținut examenul pentru Bursa „Profesor Doctor Dumitru Popescu”. Tinerii au avut ca bibliografie obligatorie cărțile și articolele cunoscutului teolog român.

„Organizăm a doua ediție a concursului pentru atribuirea bursei Preot Academician Dumitru Popescu. Concursul vine la inițiativa Departamentului de Teologie Sistematică din Facultatea noastră și își propune să cheme pe studenți la o cunoaștere mai aprofundată a operei Părintelui Profesor Dumitru Popescu. Considerăm că studenții noștri trebuie să fie familiarizați cu operele Părintelui care au fost publicate pentru că dogmatica ortodoxă are răspunsuri pentru oamenii de astăzi, pentru problemele pe care ei și le adresează, pentru dialogul dintre cultură și teologie, dar și dintre știință și teologie”, a explicat Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București.

Studenții au avut timp de lucru trei ore, în care au răspuns la șase întrebări.

„Am încercat, pe de o parte, să formăm un subiect care să includă punctele importante ale gândirii teologice a Părintelui Profesor Dumitru Popescu. Pe de altă parte, modalitatea în care a fost formulată tema a avut ca suport motivarea studenților spre a cerceta cu seriozitate și deci, în profunzime, gândirea teologică a Părintelui Profesor pentru că gândirea dânsului este extrem de actuală și extrem de centrată pe tematicile societății contemporane”, a menționat Pr. Prof. Univ. Dr. Stere Tache, Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București.

Premierea va avea loc pe 8 martie.

Pr. Prof. Univ. Dr. Decan Ștefan Buchiu a mai arătat că „Studentul care va obține în urma concursului bursa Preot Academician Dumitru Popescu va primi un premiu de 2000 de lei, iar cei care se vor situa pe locurile 2 și 3 vor primi și ei în mod corespunzător, premii în valoare de 600, respectiv, 400 de lei. Considerăm că vor avea posibilitatea să-și achiziționeze ulterior cât mai multe cărți de teologie ortodoxă, printre care și ale părintelui academician ca să cunoască tezaurul ortodoxiei pe care facultatea noastră îl slujește”.

Premierea va fi precedată de o slujbă de pomenire pentru Părintele Academician Dumitru Popescu, la doi ani de la trecerea sa la Domnul la Parohia „Manu-Cavafu” din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente