Bucurii pascale la Tulcea

În data de 15 aprilie 2012 mii de credincioșii au așteptat să ia lumină din lumina adusă de la Ierusalim la Tulcea. La miezul nopții Preasfințitul Părinte Visarion a dăruit preoților din Tulcea lumina sfântă adusă de o delegație a Episcopiei, iar apoi la Catedrala Episcopală Preasfinția Sa a rostit și a chemat pe toți credincioșii „Veniți de primiți lumină!”, după cum ne-a menționat Alexandru Chituță.

În fața Catedralei Episcopale Preasfinția Sa înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit slujba Utreniei prezentând credincioșilor pastorala chiriarhală iar la orele dimineții a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească.

La orele amiezii Preasfinția Sa a săvârșit împreună cu preoți și diaconi slujba Vecerniei Învierii în cadrul căreia s-a citit Evanghelia în 12 limbi. În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a spus: „Bucuria Învierii Domnului Hristos am simțit-o dimpreună cu întregul neam românesc și noi cei din Tulcea, loc sfânt și binecuvântat încărcat de istorie și de vrednicii ale înaintașilor.

Am simțit cu toții lumina harică ce am primit-o de la Ierusalim ca și revărsarea miilor de tulceni către sfintele locașuri de închinare în zilele Sfintelor Paști, dovedind prin aceasta atașamentul lor la etosul ortodoxiei străbune”.

Apoi, în sala festivă a Centrului Eparhial Preasfinția Sa a oferit tradiționala recepție de Paști la care au participat autoritățile locale, preoți cât și alți invitați.

Comentarii Facebook


Știri recente