Bucurii duhovnicești pentru credincioșii Parohiei Bolvașnița din Protopopiatul Caransebeș

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat duminică, 10 aprilie 2011, în Parohia Bolvașnița din Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej, Preasfinția sa a sfințit o Troiță și a binecuvântat lucrările de înnoire efectuate la Sfântul Prestol din biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, informează episcopiacaransebesului.ro

La acest fericit eveniment au participat autorități locale, copii și tineri precum numeroși credincioși și credincioase. În cuvântul său de învățătură Preasfințitul Părinte Lucian a precizat: „Înainte de a pecetlui Jertfelnicul, sau citit mai multe rugăciuni și s-a spălat Sfânta Masă cu apă binecuvântată, s-a stropit cu mireasmă de trandafir, s-a uns cu Sfântul și Marele Mir și mai apoi s-au pus în cele patru colțuri ale Sfintei Mese Sfinții Evangheliști. A fost pecetluit Jertfelnicul bisericii dumneavoastră în fața căruia părintele Lazăr și înaintașii sfinției sale au înaintat rugăciuni pentru ei și pentru poporul ce stă înainte. Așadar am împărțit lumină din lumina binecuvântată de Mântuitorul Iisus Hristos, am pus lumânări în fața sfintelor icoane, la Sfânta Masă și la proscomidiar, apoi cu umilință ne-am plecat genunchii ca să-i mulțumim Domnului pentru această zi minunată, pentru această slujbă de sfințire și mai ales pentru că ne-a ajutat ca să fim martorii unui eveniment destul de rar în viața unei biserici și anume târnosirea acesteia. De obicei târnosirea unei biserici se face o singură dată, însă resfințirea și binecuvântarea unei biserici se face de câte ori este nevoie. În această seară ați lăsat totul și ați venit la biserică, pentru a fi și pentru a ne ruga împreună”.

Biserica din Bolvașnița are hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” și a fost ridicată prin osteneala și jertfa credincioșilor în anul 1832. A fost sfințită în data de 11 septembrie 1955 de către Mitropolitul Banatului Vasile Lăzărescu. Parohia Bolvașnița este păstorită de mai bine de treizeci de ani de către vrednicul părinte Lazăr Suciu.

Comentarii Facebook


Știri recente