Bucurie și emoție pentru elevii din Protopopiatul Tinca

Cu binecuvântarea Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, la 30 aprilie 2010 s-a desfășurat festivitatea de premiere a concursului de oratorie creștină „Crezul meu”, în Protopopiatul Tinca. Evenimentul a avut loc în sala de conferințe a protopopiatului și a fost prezidat de către părintele Floricel Daina, consilier pentru cateheză al Episcopiei Oradiei, informează ‘Ziarul Lumina’.

Lucrările copiilor participanți au fost analizate de către o comisie formată din părintele consilier eparhial Floricel Daina, părintele protopop Vasile Popa și părintele Cristian Avram de la Parohia Hodiș, responsabilul proiectului „Hristos împărtășit copiilor” din cadrul Protopopiatului Tinca.

În deschiderea festivității, părintele protopop Vasile Popa i-a felicitat pe toți copiii participanți la acest concurs, dar și pe preoții care i-au îndrumat spre acest frumos eveniment. Părintele consilier eparhial Floricel Daina le-a transmis copiilor toată prețuirea și dragostea Preasfințitului Sofronie Episcopul Oradiei, și a subliniat faptul că toți concurenții sunt câștigători indiferent de rezultatul pe care îl vor obține, fapt întărit și de premiile de participare primite de fiecare concurent. Elevii care s-au clasat pe primele locuri au primit diplome, icoane, cărți de rugăciuni.

Printre copiii cu cele mai frumoase lucrări s-au remarcat Paula Popa din Parohia Tinca; Mihai Liviu Creț din Parohia Vintere; Raul Haș din Parohia Girișul Negru; Jasmina Ionele din Parohia Tinca. Toate cele patru lucrări au fost citite de către premianți în acest cadru festiv. Următoarea fază a concursului, cea pe eparhie, are loc la Oradea mâine, 6 mai. Bucuria și emoția au fost prezente în sufletele copiilor. Acest lucru l-a arătat și faptul că după finalizarea concursului cu toții și-au exprimat dorința de a mai participa și pe viitor la astfel de evenimente binecuvântate.

Comentarii Facebook


Știri recente