‘BUCURIE PENTRU CEI NECAJITI’ – Apel pentru colecta de ‘Sf. Nicolae’ in folosul sinistratilor

‘Sfantul Ierarh Nicolae este cel mai popular sfant in Bisericile din Rasarit si Apus, pentru ca a fost bun si milostiv.

Bunatatea lui s-a aratat fata de oamenii saraci, de cei in primejdii si in nevoi.

De aceea, de sarbatoarea Sfantului Nicolae (6 decembrie), in fiecare biserica de parohie si manastire, se va organiza o colecta de bani numita: ‘Bucurie pentru cei necajiti’. Banii vor fi trimisi la Centrul eparhial Iasi pentru a ajuta anul acesta familiile sau persoanele necajite care au ramas fara adapost ca urmare a inundatiilor sau din alte motive.

Bucuria pe care o aducem altora mai saraci si mai neajutorati decat noi prin darul in bani pe care il oferim este si o pregatire a noastra pentru sarbatoarea Craciunului cand primim in dar iubirea mantuitoare a lui Dumnezeu, aratata noua in Iisus Hristos.

Ne gandim acum, mai ales, la cele aproape o suta de familii sinistrate din municipiul Pascani, unde Centrul eparhial Iasi si Protopopiatul Pascani s-au angajat sa construiasca cat mai curand doua case pentru oameni ramasi fara adapost si sa ajute si pe ceilalti sinistrati cu bani pentru materialele de constructie, pentru hrana si imbracaminte in timpul iernii.

Asadar, rugam pe slujitorii Sfintelor Altare si pe toti credinciosii sa ofere obolul lor, dupa posibilitati, pentru a ajuta pe cei fara adapost si fara bucurie, stiind ca cine ajuta pe cei saraci, imprumuta pe Dumnezeu.

Sa fim si noi milostivi, de sarbatoarea Sfantului Nicolae, precum a fost el, care prin darurile pamantesti oferite saracilor a dobandit daruri ceresti netrecatoare.

Ziarul crestin-ortodox LUMINA si postul de radio TRINITAS vor publica rezultatele aceste colecte a Bucuriei pentru cei necajiti si vor informa cum au fost folositi banii daruiti de fiecare parohie si protopopiat.

Bunul Dumnezeu, pentru rugaciunile Sfantului Nicolae, sa daruiasca sanatate si mantuire, pace si bucurie, fericire si mult bine celor care ajuta cu darul lor pe cei neajutorati si intristati!’

DANIEL,

Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente