Bucurie în Mitropolia Ardealului

Preoți, colaboratori, membri ai familiei și studenți teologi l-au felicitat pe Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, la împlinirea a 64 de ani. Momentul aniversar a fost marcat prin slujba de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Andrei Făgărășeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, și un sobor de preoți și diaconi, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Capela Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Andrei Șaguna’ a fost arhiplină la slujba de Te Deum, prin care I-a fost adusă mulțumire lui Dumnezeu pentru ajutorul și binefacerile oferite ierarhului care păstorește Mitropolia Ardealului. Cadre didactice și studenți ai facultății sibiene s-au alăturat membrilor Administrației eparhiale, protopopilor din Arhiepiscopia Sibiului, stareților și starețelor de la așezămintele monahale, precum și preoților din Sibiu, Brașov, Mediaș, Avrig, dar și din alte localități, pentru a-i aduce IPS Mitropolit Laurențiu un gând bun și urările specifice acestor momente de sărbătoare.

După oficierea slujbei de Te Deum, membrii Administrației eparhiale și corpul profesoral al facultății sibiene i-au oferit IPS Mitropolit Laurențiu, ca semn de recunoștință pentru dragostea părintească de care dă dovadă în fiecare zi, o cruce de binecuvântare și buchete de flori.

PS Episcop Andrei Făgărășeanul l-a felicitat la finalul slujbei pe ierarh și a evidențiat câteva dintre calitățile de păstor și organizator al vieții bisericești din Mitropolia Ardealului.

‘Înalt Preasfinția Sa este un foarte bun păstor de suflete, un ilustru profesor al teologiei românești, iubitor al sfintelor slujbe și al Sfintei Liturghii, un foarte bun gospodar și bun chivernisitor al averii bisericești. Dacă ar fi să tragem o linie asupra calităților pe care IPS Mitropolit Laurențiu le are, n-am putea spune decât că este un tată foarte bun al păstorilor și credincioșilor din Ardealul străbun’, a spus PS Episcop Andrei.

Sărbătoarea întregii Biserici

În cuvântul de mulțumire pentru ceremonia organizată în cinstea sa, IPS Laurențiu a dorit să sublinieze faptul că astfel de momente reprezintă ceasuri de rugăciune și de mulțumire față de Dumnezeu.

Mitropolitul Ardealului a mulțumit pentru gândurile de felicitare primite, pentru rugăciunile și pomenirile necontenite de la sfintele altare din Arhiepiscopia Sibiului și a amintit că, din această lună, ardelenii și toți românii vor avea un nou rugător și mijlocitor înaintea lui Dumnezeu, și anume pe primul mitropolit din această parte a țării, Andrei Șaguna.

‘Această sărbătoare se răsfrânge asupra întregii Biserici și mai ales asupra acestei unități eclesiale din care facem parte și unde Dumnezeu m-a rânduit să fiu ierarh. De aceea se cuvine să-i aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile primite și pentru că nu ne-a pedepsit pentru păcatele noastre, pentru greșelile noastre, pentru neputințele noastre și pentru lipsa împlinirii unor fapte’, a spus Părintele Mitropolit. La sfârșitul ceremoniei, cei prezenți l-au felicitat personal pe IPS Laurențiu, i-au oferit flori și au primit arhiereasca binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente