Bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei Hărău, prot. Deva

Duminica a VI-a după Rusalii a reprezentat un moment de mare bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Hărău, Protopopiatul Deva. La 15 iulie 2012 biserica parohiei a fost sfințită de un sobor de 3 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului împreuna cu Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și cu Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei au sfințit lăcașul de cult apoi au oficiat Sfânta Liturghie, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. La acest eveniment duhovnicesc au fost prezenți numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

„Sfințirea unei Biserici este un eveniment unic în istoria unei parohii, cu atât mai mult cu cât parohia este mai mică. (…) Biserica îmbrăcată ca o mireasă într-o haină nouă a fost oferită credincioșilor ca un izvor nesecat de har și binecuvântare. I-am îndemnat să nu lase biserica goală, ci să o onoreze prin prezența lor și mai ales prin unirea cu Hristos prin Taina Împărtășaniei”, a spus Înaltpreasfinția Sa după cum ne informează Radio TRINITAS.

Ocrotită de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, biserica târnosită astăzi a fost înălțată în apropierea vechiului loc de închinare al credincioșilor din hărău zidită în preajma anului 1700.

La finalul slujbei credincioșii prezenți au trecut potrivit obiceiului prin Sfântul Altar, pentru închinare și binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…