Bucurie duhovnicească pentru credincioșii parohiei Burlănești, Edineț

În duminica a cincea după Sfintele Paști (a Femeii Samarinence), la 13 mai 2012, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, înconjurat cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din satul Burlănești, raionul Edineț, după cum ne informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Petru, părintele Radu Zaiț, preot la parohia „Sfântul Ioan Iacob” din municipiul Botoșani, a rostit un cuvânt ziditor de suflet.

Apoi, în cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru, a vorbit despre „apa cea vie” care este cuvântul lui Dumnezeu și despre închinarea care i se aduce lui Dumnezeu – „în duh și adevăr”. Referindu-se la femeia samarineancă, Înaltpreasfințitul Petru a spus: „Din tradiție cunoaștem că după această întâlnire cu Mântuitorul, femeia samarineancă, pe nume Fotini, și-a schimbat viața și devenit o mărturisitoare a lui Hristos, încheindu-și viața cu moarte martirică. Această femeie împreună cu femeile mironosițe au fost modele de mărturisire a credinței pentru femeile creștine din toate timpurile. În mod special, pentru spațiul nostru, pe timpul regimului ateu, când era interzis tot ce era legat de biserică și credință, mamele și bunicile noastre au fost acelea care au păstrat credința în familii, învățând și încurajând să nu se renunțe la tradițiile creștine”, a mai spus Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru.

În cadrul Sfintei Liturghii diaconul Pânzariu Nicolae a fost hirotonit preot. Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei i-a urat noului hirotonit, care va fi preot la Burlănești, păstorire îndelungată cu roade mari în Grădina Domnului.

Elevii de la gimnaziu au prezentat un moment festiv din poezii pascale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…