Bucurie duhovniceasca pentru credinciosii din orasul Onesti

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Manastirea Neamt se afla, incepand de astazi, la Onesti. Sfanta icoana a fost adusa la cererea credinciosilor si va ramane la Onesti pana pe data de 6 august 2004.

Evenimentul de la Onesti se incadreaza in manifestarile dedicate comemorarii a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant.

Mentionam ca Icoana Maicii Domnului dateaza din secolul al VIII-lea si se afla la Manastirea Neamt din anul 1779. Sfanta icoana a fost adusa la Neamt de la Sfantul Munte Athos, de la Manastirea Hilandar, de catre Parintele Paisie Velicicovschi, trecut mai apoi de Biserica Ortodoxa Romana in randul sfintilor.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

PF Anastasie premiat pentru contribuţia la conviețuirea pașnică a comunităților cu tradiţii culturale şi religioase diferite

Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Albaniei, a primit săptămâna trecută premiul internaţional Klaus Hemmerle pentru contribuția la apropierea și conviețuirea pașnică a comunităților cu tradiţii culturale şi religioase diferite.   Ceremonia a avut loc în Catedrala…