Bucurie duhovnicească la resfințirea sfântului lăcaș din Răchiți, Protopopiatul Botoșani

Biserica ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ a Parohiei Răchiți, Protopopiatul Botoșani, județul Botoșani, a fost resfințită, ieri, 9 septembrie 2012, de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Slujba de binecuvântare a fost oficiată ca urmare a finalizării lucrărilor de reabilitare ale sfântului lăcaș, prin implicarea părintelui Ștefan Grădinaru, a părintelui Daniel Dascălu și a preotului paroh Marcel Popa, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova. Evenimentul s-a bucurat de prezența autorităților locale și județene.

‘Târnosirea lăcașului de închinăciune din Răchiți a fost urmată de Sfânta Liturghie, oficiată de PS Calinic Botoșăneanul, alături de un sobor de preoți și diaconi. Cu acest prilej a fost adusă din Arhiepiscopia Timișoarei o raclă cu un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae. Odorul de mare preț a fost oferit parohiei Răchiți, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului. Au venit foarte mulți credincioși, parohia fiind situată aproape de orașul Botoșani. Oamenii s-au închinat moaștelor Sfântului Nicolae și au ascultat cu atenție Sfânta Liturghie. A fost o zi deosebită, în care ne-am bucurat duhovnicește. Consiliul local al Primăriei Răchiți a oferit cu acest prilej diploma de Cetățean de onoare al comunei Răchiți Preasfințitului Calinic Botoșăneanul și gen. Gheorghe Atudoroaiei’, a relatat pr. Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoșani.

Cuvântul Episcopului-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a fost urmat de alocuțiuni ale celor trei preoți care au coordonat de-a lungul anilor lucrările la biserica parohiei Răchiți. Au mai luat cuvântul părintele protopop Lucian Leonte și gen. Gheorghe Atudoroaiei, fiu al satului, cel care a intermediat aducerea la Răchiți a fragmentului din moaștele Sfântului Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente