Bucurie duhovnicească la mănăstirea suceveană Slatina

Înalt Preasfințitul Pimen, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit luni, de sărbătoarea Schimbării la Față, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Slatina din județul Suceava. La această sărbătoare au asistat sute de pelerini din județul Suceava, dar și turiști aflați în Bucovina.

Mănăstirea Slatina din județul Suceava și-a serbat luni, 6 august, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată pe un podium special amenajat în curtea așezării monahale de Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Din soborul de preoți au făcut parte stareți și slujitori ai sfântului altar din județul Suceava. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a adresat cu acest prilej un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre semnificațiile sărbătorii Schimbării la Față.

‘Chipul și trupul nostru omenesc se va îmbrăca în împărăția cerurilor cu lumina ca și cu o haină. Acest lucru a vrut să ni-l arate Mântuitorul Hristos când S-a schimbat la față întru slavă în Muntele Taborului. Mântuitorul ne-a arătat astfel care este chipul omului, care s-a străduit să aibă o viață creștinească, spre împărăția lui Dumnezeu. Prin viața de sfințenie, omul poate ajunge la asemănarea cu Dumnezeu. Mântuitorul S-a schimbat la față înainte de Patimile Sale ca să-i îmbărbăteze pe apostoli. Hristos și-a arătat slava Sa dumnezeiască și trupul Său omenesc pe cât au putut cuprinde ucenicii’, a spus Înalt Preasfințitul Pimen.

În continuare, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a făcut referire la ceea ce Mântuitorul spune în Evanghelia după Ioan (Cap. 8-12), ‘Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții’.

‘Întunericul înseamnă păcatul, care poate fi alungat din sufletele noastre prin Sfânta Taină a Spovedaniei. Prin Spovedanie primim iertarea păcatelor, dacă ne mărturisim prin căință și cu nădejde în Dumnezeu. Pentru a trăi în veci, trebuie să avem înaintea ochilor noștri moartea, după cum ne spune Sfântul Antonie cel Mare. Trebuie să avem în minte faptul că lumea, tinerețea și zilele omului sunt trecătoare. În fața judecății vom da seama pentru toate gândurile, cuvintele și faptele noastre. De aceea, suntem datori să ducem viață creștinească’, a subliniat IPS Pimen după cum ne informează Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente