Bucurie duhovnicească în parohia bistrițeană Valea Măgheruș

În Duminica Femeilor Mironosițe, la 29 aprilie 2012, credincioșii din localitatea bistrițeană Valea Măgheruș și-au primit arhipăstorul, pe Înaltpreasfințitul Părinte Andrei. În cursul dimineții, Mitropolitul Clujului a resfințit biserica parohiei, după care a oficiat Sfânta Liturghie.

În cuvântul adresat celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a adus un omagiu tuturor femeilor creștine, despre care a arătat că au un rol fundamental în transmiterea credinței din generație în generație.

„Credința, de la bunica noastră, de la mama noastră, o moștenim și o purtăm cu noi întreaga viață. Nu întotdeauna medităm serios la acest lucru, dar măcar astăzi când Biserica o pomenește pe femeia creștină, când Biserica își aduce aminte de Femeile Mironosițe trebuie să ne gândim cu drag, cu duioșie și cu sfințenie la bunicile și mamele noastre”, a precizat Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului după cum ne informează Radio TRINITAS.

Lăcașul de cult a fost construit, în anul 1954, și sfințit de mitropolitul de atunci al Ardealului, Nicolae Colan. În ultimii 10 ani acolo s-au realizat mai multe lucrări de restaurare a pereților și picturii, precum și de refacere a turnului bisericii.

Cu prilejul resfințirii lăcașului de cult Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei i-a conferit părintelui paroh rangul de iconom, iar primarului comunei i-a oferit, pentru sprijinul acordat bisericii, o diplomă de cinstire, potrivit TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente