Bucurie duhovnicească în parohia bistrițeană Valea Măgheruș

În Duminica Femeilor Mironosițe, la 29 aprilie 2012, credincioșii din localitatea bistrițeană Valea Măgheruș și-au primit arhipăstorul, pe Înaltpreasfințitul Părinte Andrei. În cursul dimineții, Mitropolitul Clujului a resfințit biserica parohiei, după care a oficiat Sfânta Liturghie.

În cuvântul adresat celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a adus un omagiu tuturor femeilor creștine, despre care a arătat că au un rol fundamental în transmiterea credinței din generație în generație.

„Credința, de la bunica noastră, de la mama noastră, o moștenim și o purtăm cu noi întreaga viață. Nu întotdeauna medităm serios la acest lucru, dar măcar astăzi când Biserica o pomenește pe femeia creștină, când Biserica își aduce aminte de Femeile Mironosițe trebuie să ne gândim cu drag, cu duioșie și cu sfințenie la bunicile și mamele noastre”, a precizat Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului după cum ne informează Radio TRINITAS.

Lăcașul de cult a fost construit, în anul 1954, și sfințit de mitropolitul de atunci al Ardealului, Nicolae Colan. În ultimii 10 ani acolo s-au realizat mai multe lucrări de restaurare a pereților și picturii, precum și de refacere a turnului bisericii.

Cu prilejul resfințirii lăcașului de cult Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei i-a conferit părintelui paroh rangul de iconom, iar primarului comunei i-a oferit, pentru sprijinul acordat bisericii, o diplomă de cinstire, potrivit TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…