Bucurie Arhierească la Mănăstirea Sf. Voievozi din Slobozia

Duminică, 8 ianuarie 2012, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a participat la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia, după cum informează sf-esc.ro.

La slujbă au participat preacuviosul părinte stareț și exarh Arhimandritul Rafail Mîț, preacucernicul părinte consilier Daniel Enașcu și un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, Chiriarhul a explicat evanghelia Duminicii după Botezul Domnului care are bogate semnificații duhovnicești pentru viața creștină și pentru înțelegerea credinței creștine ca arvună a vieții din Împărăția cerurilor. Vedem legătura dintre lumina Botezului Domnului Iisus Hristos și lumina Evangheliei Sale propovăduită poporului care stătea în întuneric, adică în necunoașterea deplinătății revelației divine, dar și popoarelor păgâne care nu-L cunoșteau pe singurul Dumnezeu adevărat, Făcătorul cerului și al pământului. Dar cel mai important este îndemnul sau chemarea Mântuitorului, amintită la sfârșitul Evangheliei lui Matei: „Pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția cerurilor” (Matei 4, 17). Prin aceasta, Evanghelia ne face atenți asupra legăturii care există între Taina Botezului și Taina Pocăinței ca porți de intrare a oamenilor în Împărăția cerurilor.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți: copii, tineri, adulți și seniori.

Comentarii Facebook


Știri recente