Bucurie Arhierească la Catedrala Episcopală Sf. Ierarh Nicolae din Deva

În Duminica a II-a a Sfântului și Marelui Post, numită și a Sfântului Grigorie Palama, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sf. Ierarh Nicolae” din Deva, potrivit site-ului episcopiadevei.ro.

Pericopa evanghelică de la Marcu cap. II, vers. 1-12, în care se vorbește despre vindecarea Slăbănogului din Capernaum, a fost tâlcuită de Pr. Dorel Ciolea, parohul catedralei, care a contextualizat învățătura Sfântului Grigorie Palama, teologul luminii.

La finalul Sfintei Liturghii, chiriarhul locului a pus la inima fiilor săi duhovnicești un cuvânt de învățătura în care a evidențiat importanța și necesitatea căinței credinciosului, accentuate de perioada Sfântului și Marelui Post. Astfel, recunoașterea, asumarea și regretul păcatelor, precum și promisiunea supremă de a nu le repeta, toate sunt pași vitali spre curățirea și mântuirea sufletelor noastre.

Bucuria credincioșilor prezenți astăzi a fost sporită de depunerea spre închinare a sfintelor moaște ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna. Darul primit din partea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, în Duminica Ortodoxiei, adus cu dragoste de Preasfințitul Părinte Gurie, a fost așezat lângă celelalte sfinte moaște din Catedrala Episcopală. De asemenea, a fost prezentată viața și activitatea sfântului și s-a dat citire Actului de comuniune și donație prin care se atestă proveniența sfintelor relicve.

Așadar, de azi, aici, în chiar ctitoria Sfântului Ierarh Andrei, toți creștinii care trec pragul Catedralei, îl pot ruga să mijlocească înaintea lui Dumnezeu spre plinirea rugăciunilor.

Comentarii Facebook


Știri recente