Bucurie arhierească la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din comuna Crețeni, județul Vâlcea

În ziua praznicului „Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul”, ieri, 24 iunie, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Biserica din Parohia Pietroasa, com. Crețeni, jud. Vâlcea, care și-a sărbătorit ocrotitorul, pe Sfântul Ioan Botezătorul, informează arhiram.ro.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, în cuvântul de învățătură a prezentat credincioșilor viața și activitatea misionară a Sfântul Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului nostru Iisus Hristos, totodată îndemnându-i la pocăință, la slujirea și iubirea aproapelui, sfătuindu-i să înmulțească rugăciunea și faptele de milostenie în această perioadă de post și să înlăture mândria și slava deșartă pentru dobândirea mântuirii.

„Cu prilejul sărbătoriri Sfântului Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Mântuitorului Iisus Hristos, am avut bucuria de a sluji în Biserica din satul Pietroasa, Parohia Crețeni, Biserică ocrotită de cel ce a fost și rămâne pentru istoria Bisericii noastre, Sfântul care a legat Vechiul Testament de Noul Testament și care a botezat pe Hristos Domnul în apele Iordanului. Prin această Sfântă Liturghie și prin rugăciunile săvârșite am dorit să aducem în viața comunității prezența lui Dumnezeu prin harul Său ca lucrare tainică și deodată sfințitoare”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, după cum ne informează TRINITAS TV.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a săvârșit slujba de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului locaș ce au trecut la Domnul.

La slujba de ieri au luat parte preoți de la parohiile învecinate, în frunte cu Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protopopul de Drăgășani, reprezentanți ai autorităților locale și numeroși credincioși din comună și din împrejurimi.

După amiază Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a mers în vizite pastorale în protopopiatul Drăgășani la bisericile din parohiile: Izvoru, Nemoiu, Mitrofani, Sutești și Capu Dealului.

Comentarii Facebook


Știri recente