Bucuria sărbătorilor de iarnă, la Buzău

Miercuri, 15 decembrie, s-a desfășurat în sala de festivități a Consiliului Județean din Buzău, spectacolul literar-muzical coregrafic ‘Bucuria sărbătorilor de iarnă’, informează „Ziarul Lumina”. Evenimentul a fost organizat de Palatul Copiilor din Buzău, în colaborare cu Consiliul județean. Pe scenă au urcat elevii care activează în cadrul Palatului Copiilor, de la cercurile de cultură și civilizație engleză, de design vestimentar, dans modern, muzică ușoară și canto popular, de oratorie și dezbatere și grupurile vocale de la Clubul Copiilor din Berca și Beceni. Cei mici au încântat publicul cu melodii de muzică populară și ușoară, colinde, dans popular și modern, piese de teatru și o prezentare de costume de carnaval. Spectacolul a avut și doi invitați: corul Seminarului Teologic din Buzău și orchestra Școlii Nr. 2 Ghermănești-Snagov, care a interpretat la mandolină colinde și muzică populară.

Cu această ocazie, a avut loc și vernisajul expoziției concursului vocațional de artă plastică ‘Culorile copilăriei’, unde și-au expus desenele copiii din mai multe orașe ale țării: București, Buzău, Pitești, Târgoviște, Constanța, Alexandria, Craiova, Baia-Mare, Satu-Mare, Târgu-Mureș, Miercurea-Ciuc, Vaslui, Galați, Brăila etc. Cele mai bune picturi din cadrul acestei expoziții vor fi premiate în 21 decembrie, la Palatul Copiilor din Buzău.

Despre eveniment, pr. prof. dr. Paul Iulius Negoiță, directorul Palatului Copiilor din Buzău, a spus: ‘Nașterea Domnului este sărbătoarea sfântă a românilor și a tuturor creștinilor, a familiei, dar și a copilăriei. Bucuria este mai mare ca oricând în această perioadă, iar elevii de la Palatul Copiilor au împărtășit această bucurie cu părinții și publicul, în cadrul unui spectacol unde, cu sufletul curat, au cântat și au dansat, demonstrând cât de mult au învățat și s-au pregătit pentru a-l întâmpina pe Moș Crăciun și pentru a le dărui părinților prilejul de a retrăi clipele propriei copilării’.

Comentarii Facebook


Știri recente