Bucuria întâlnirii pelerinilor cu Sfânta Parascheva

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva a început de câteva zile în cetatea Iașului. Ieri-dimineață, la ora 6:30, Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, alături de un sobor de preoți și diaconi, a citit Acatistul Sfintei Parascheva, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Oamenii s-au rugat în timpul acestei slujbe ținând lumânări aprinse sau stând în genunchi. După terminarea Acatistului, în glasul clopotelor, a început procesiunea cu moaștele Sfintei Parascheva. În față au mers maicile din cadrul Centrului eparhial Iași, ascorenii ieșeni și tineri îmbrăcați în stihare luminoase, care au purtat cruci, felinare și prapuri. S-au rostit ectenii și s-a cântat Troparul Sfintei Parascheva. Moaștele Sfintei Parascheva au fost așezate apoi, spre închinare, în baldachinul din curtea Catedralei mitropolitane din Iași.

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, alături de un sobor de preoți de la Catedrala mitropolitană și din Protopopiatele Iași I și Iași II, a săvârșit în continuare Sfânta Liturghie. La slujbă au participat sute de pelerini.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…