Bucuria împreună-slujirii în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

În Duminica Sfântului Apostol Toma, la Roma a avut loc tradiționala Liturghie de împreună-slujire, a preoților Sfintelor Altare și credincioșilor din toate parohiile din Roma și împrejurimi, pe o rază de aproximativ 40 de kilometri. Anul acesta au participat 21 de preoți, trei diaconi, și peste 3000 de credincioși, din 20 de parohii. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, informează ‘Ziarul Lumina’.

Credincioșii și preoții din Episcopia Ortodoxă a Italiei au posibilitatea, măcar o dată pe an, de a se întâlni și de a fi împreună în rugăciune. Anul trecut s-a stabilit, pentru prima dată, că această întâlnire să aibă loc în Duminica a 2-a după Paști, a Sfântului Apostol Toma.

La Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, au fost aduse și o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, prin bunăvoința părintelui Gheorghe Militaru, paroh al Parohiei ‘Intrarea Domnului în Ierusalim’ din Ostia. Părticica din moaștele Sfântului Ierarh Calinic se află aici de anul trecut, când au fost aduse cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. ‘Prezența moaștelor Sfântului Calinic la Roma, chiar în ziua prăznuirii lui, 11 aprilie, a fost spre marea bucurie a tuturor credincioșilor care au venit la acest eveniment deosebit, al împreună slujirii și al întâlnirii frățești. Celor 20 de parohii reprezentate la această Sfântă Liturghie de împreună-slujire le revin în medie, potrivit recensămintelor realizate de către autoritățile italiene, un număr de aproximativ 10.000 de credincioși. Din această pricină, se resimte nevoia, pe de o parte, de a se înființa noi parohii, bisericile fiind în fiecare duminică și sărbătoare pline, iar pe de alta, de întâlnire și cunoaștere reciprocă, lucru în întâmpinarea căruia a fost și evenimentul din această duminică’, a declarat ieromonahul Dionisie, consilier administrativ al Episcopiei.

După slujbă, credincioșii au avut bucuria de a sta împreună, la o agapă frățească, pe iarbă verde, chiar în incinta sediului Episcopiei de la Roma.

Comentarii Facebook


Știri recente