Bucuria de a fi creștin la Patriarhie

Câștigătorii Concursului Național „Bucuria de a fi creștin”, organizat de Patriarhia Română au fost premiați, în această seară, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Evenimentul, care a avut loc la Palatul Patriarhiei, a fost deschis de vernisajul expoziției Alege școala! și a continuat cu vizionarea reportajului realizat de Trinitas TV, în care a fost prezentat Concursul Național Bucuria de a fi creștin.

În cadrul festivității ce a urmat au fost premiați cei 87 de câștigători ai competiției desfășurată la nivelul eparhiilor.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pe tinerii câștigători, dar și pe cei care i-au îndrumat și pregătit să participe la Concursul Bucuria de a fi creștin.

„Concursul Bucuria de a fi creștin ne-a arătat câte daruri deosebite are Duhul Sfânt pentru Biserică și mai ales daruri cultivate prin grija și osteneala părinților, dar și a învățătorilor, profesorilor celor care împreună cu părinții contribuie la educarea copiilor și la transmiterea credinței. Concursul Național Bucuria de a fi creștin este o lucrare misionară, nu este un simplu eveniment artistic. Are și o formă artistică, dar este în primul rând o lucrare misionară de mărturisire a bucuriei de a fi creștin ca sentiment a simțirii prezenței lui Hristos în Biserica Sa și în viața omului”, a explicat Preafericirea Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente