Bucuria de a fi creștin în Protopopiatul Roman

În ziua de 25 aprilie 2013, la sala de ședinte a Protopopiatului Roman a avut loc faza pe protoierie a concursului spectacol : „Bucuria de a fi creștin”, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în contextul anului omagial dedicat Sfinților Împărăți Constantin și Elena, după cum ne-a precizat Pr. Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

S-au înscris 65 de elevi cu vârste cuprinse între 9-15 ani, coordonați de preoții și profesorii de religie de la parohii. Aceștia au fost evaluati de o comisie alcătuita din: Pr.Lupu Liviu – responsabil cu cateheza pe Protopopiatul Roman, prof. Dr. Baltoi Mihaela -profesor de lb.română la Colegiul Național Roman Vodă și prof. Mirela Cretu -profesor de religie la Colegiul Tehnic Petru Poni.

În urma prestației deosebite a elevilor, juriul (colectivul de evaluare) a desemnat câștigătorii pe cele trei secțiuni:

1.secțiunea I-a: interpretare a unui cântec popular – eleva Bancu Diandra

2.secțiunea a II-a : recitare de poezie religioasă- eleva Moisă Iulia

3.secțiunea a III-a: creații literare, povestiri – eleva Mihaila Corina.

Toți concurenții au primit o diplomă de participare, iar primii trei clasați vor reprezenta Protopopiatul Roman , la etapa următoare (cea eparhială).

„Un rol important în reușita acestui spectacol concurs l-au avut preoții și profesorii de religie care i-au pregătit pe concurenți , dar și cadrele didactice de la învățământul primar care i-au descoperit și promovat. Mulțumim tuturor participanților, felicitări câștigătorilor și le dorim succes mai departe în etapa eparhială și națională”, a declarat preot protopop Florin Țuscanu.

Comentarii Facebook


Știri recente