Bucuria darului la Alba Iulia

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia organizează cea de-a IV-a ediție a programului „Bucuria Darului” pentru a sărbători „Ziua Internațională a Persoanelor cu Handicap”, în data de 3 decembrie 2012. Acțiunea va avea loc la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, începând cu ora 16.00, după cum aflăm de pe site-ul reintregirea.ro.

Cu această ocazie este pregătit un program de colinde, susținut de Corul Seminarului Teologic Ortodox Alba Iulia, coordonat de Pr. Prof. Dr. Nicolae Topârcean; Corul Centrului Pilot Sf. Meletie Alba, format din persoane cu deficiențe de auz și vorbire și persoane cu handicap, coordonat de Pr. Petru Hașegan. Programul se bucură de participarea solistului de muzică ușoară Alin Ignat, câștigătorul a mai multor premii naționale și internaționale, a solistului de muzică canto-clasic Alex Dorian Bodea, absolvent al Liceului de Muzică și Arte Plastice Alba Iulia, a surorilor Gianina și Mihaela Buzan, soliste de muzică populară, alături de soliștii Centrului de Cultură Augustin Bena Alba Iulia, grupul „Primavera” și alți interpreți din comunitatea noastră.

De asemenea, va fi organizată o expoziție cu decorațiuni de Crăciun, confecționate de beneficiarii centrului, iar la final vor fi oferite pachete cadou pentru 250 de persoane cu handicap, atât beneficiari ai Centrului Pilot Sf. Meletie Alba, cât și din comunitate.

În anul 1992 Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, consacrată analizei implementării Programului Mondial de Acțiune privind persoanele cu handicap, a decretat ziua de 3 decembrie ca: ZIUA INTERNAȚIONALĂ DE SOLIDARITATE CU PERSOANELE CU HANDICAP. Sărbătorirea anuală a Zilei internaționale de solidaritate cu persoanele cu handicap are ca obiectiv promovarea înțelegerii dizabilității și mobilizarea tuturor pentru asigurarea unei vieți demne, egale din punct de vedere a drepturilor și bunăstării persoanelor cu dizabilități.

Comentarii Facebook


Știri recente