Bucuria colindelor împărtășită vârstnicilor și deținuților arădeni

Ca în fiecare an, în preajma sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, corul Bisericii Ortodoxe din Parohia Seleuș, Protopopiatul Ineu, a adus vestea cea bună deținuților de la Penitenciarul de maximă siguranță, precum și persoanelor de la Centrul de îngrijire a vârstnicilor din Arad, a precizat Părintele Petru Ursulescu.

La invitația părintelui Ciprian Cucu, slujitor la Penitenciarul din Arad, corul Bisericii Ortodoxe Seleuș, împreună cu preotul Petru Ursulescu a participat la programul de Crăciun organizat la Penitenciarul din Arad dăruind celor prezenți un buchet de colinde ortodoxe românești și daruri de Crăciun. La final, colindul „O, ce veste minunată” a fost colindat de toți cei prezenți.

În după amiaza zilei, corul s-a deplasat la Centrul de îngrijire pentru vârstnici din Arad, unde au avut gazde primitoare conducerea instituției și pe părintele Ioan Măcean, aducând bucurie celor aproape 200 de persoane aflate în centru. S-au cântat colindele: „O, ce veste minunată”, „Trei păstori”, „Sus la poarta Raiului”, „Gazde mari”, „În grădina Raiului”, aducând în sufletele tuturor bucuria Nașterii Domnului. S-au împărțit daruri și calendare pentru anul 2013.

Această acțiune face parte din Programul inițiat de către Patriarhia Română „Anul Omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”, credincioșii și preotul parohiei din depresiunea Zărandului dorind și în acest fel să aline durerea semenilor și să dea încredere celor lipsiți temporar de libertate.

Comentarii Facebook


Știri recente