Botezuri la Centrul de zi pentru copii „Sf. Spiridon” și sfințitea microfermei din localitatea Lozova, Com. Braniștea, Jud. Galați

Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit astăzi, 4 iulie, Taine Sfântului Botez pentru trei copii, de 9, 12 și 14 ani de la Centrul de zi pentru copii „Sf. Spiridon”, din cadrul parohiei cu același nume, fiind însoțit de părintele paroh PC Pr. Mogoș Vasile, Consiliul parohial și un sobor de preoți și credincioși, informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

„Deodată cu împărtășirea darurilor Botezului, ale ungerii cu Sfântul Mir și ale Sfintei Împărtășanii noi ne rugăm cu toții astăzi, slujitori și credincioși, într-un fel împresurați de ape aici ca Botezul acesta să însemne înseninare pentru toată suflarea creștinească”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian, după cum ne informează TRINITAS TV.

Locașul, inaugurat și sfințit chiriarhul locului în data de 12 decembrie 2009 urmărește asistarea și creșterea calității vieții și a educației pentru 30 de copii (cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani) aflați într-o situație de risc social. Clădirea este dotată cu săli de meditații unde copiii își pregătesc lecțiile curente, primesc meditații la materiile la care prezintă dificultăți ajutați fiind de 20 de cadre didactice voluntare, sau în care desfășoară activități recreativ-educative (muzică, pictură, concursuri etc.), o sală de informatică cu acces la internet, precum și o cantină socială cu aproximativ 200 de locuri.

De asemenea, copii sunt ajutați în procesul de educație și de Centrul cultural și de patrimoniu, al parohiei, care adăpostește cărți, icoane, obiecte de cult și vechi veșminte bisericești, precum și o sală multifuncțională, dotată cu bibliotecă și acces la internet. La aceasta se adaugă și o mini-clinică în cadrul căreia sunt acordate din anul 2008 consultații medicale gratuite și de fizioterapie.

După agapa creștinească, a avut loc inaugurarea microfermei și sfințirea troiței și a unei fântâni, din localitatea Lozova, com. Braniștea, acestea aflându-se în grija parohiei „Sf. Spiridon”, din Galați.

Comentarii Facebook


Știri recente