Botezul a doi tineri, în Joia Mare, la Timișoara

Din 1996, în campusul universitar din Timișoara există o biserică pentru studenții timișoreni, așezată într-o zonă centrală a orașului, dar și în inima Complexului Studențesc. Părintele Marius Ioana este un bun duhovnic, dovadă că, în cei 15 ani de păstorire, a adunat în jurul său mulți tineri care în fiecare zi participă activ la sfintele slujbe. Astfel că în Săptămâna Mare a acestui an a avut loc botezul a doi tineri, studenți în cadrul Institutului Politehnic Timișoara, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Au existat multe evenimente deosebite în viața bisericii noastre, dar acest botez este semnificativ pentru perioada în care ne aflăm’, a spus părintele Marius Ioana, parohul Bisericii ‘Bunavestire’. Flaviu și Marius studiază la Institutul Politehnic din Timișoara. De la începutul Postului Mare au dorit să primească tainele de inițiere, Taina Sfântului Botez, Taina Mirungerii și Taina Sfintei Euharistii, pregătindu-se pentru primirea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. ‘Ei au ales acest pahar al lui Hristos, ceea ce a lărgit familia bisericii noastre, înfrățindu-ne duhovnicește și cu acești tineri’, după cum a mai spus părintele.

După primirea Tainei Sfântului Botez și-au exprimat bucuria față de evenimentul major din viața lor, moment generator de sentimente intense, pentru că nu se așteptau să rezoneze atât de puternic în momentele de rugăciune, mai ales în momentul întreitei afundări în apa sfințită și al cuminecării cu Trupul și Sângele lui Hristos. ‘După slujba Botezului m-am simțit ușurat, cu pace în suflet și cu o bucurie de nedescris, că Domnul în marea Sa dragoste pentru mine mi-a iertat păcatele. Părintele Marius Ioana mi-a explicat că acum sunt curat și că este nevoie să mă păstrez și în continuare astfel pentru Domnul Hristos. Acest lucru m-a făcut să simt că fac parte din Biserica Sa și că de acum înainte sunt mădular al trupului Său’, ne-a declarat studentul Flaviu Pop.

Importanța nașului în Taina Botezului

În buna tradiție ortodoxă, catehumenii se pregăteau pentru luminare o lungă perioadă de timp, sub îndrumarea unui bun credincios al Bisericii, care devenea garant pentru ei în fața episcopului, iar dacă totul corespundea rânduielii avea loc Botezul în noaptea Sfintelor Paști. Respectând această veche tradiție, Flaviu și Marius au ales ca în Joia Mare din acest an să pună ‘bun început’ mântuirii lor. Nașa celor doi tineri este credincioasă a Bisericii studenților și administratoarea căminului studențesc unde locuiesc tinerii. Flaviu și Marius au descoperit în această credincioasă o persoană bună și blândă, ceea ce i-a făcut să-și deschidă inima și să-i descopere taina lor, anume că ei nu erau botezați. Din acel moment a început catehizarea, ce a durat aproape doi ani, până să se hotărască să primească Taina Botezului.

‘Ne-am înțeles bine cu doamna Marcela, nașa noastră, o femeie extraordinară pentru care îi mulțumim Domnului că ne-a scos-o în cale. Ea ne-a explicat pașii ce trebuie să-i facem pentru a ne apropia de Biserica lui Hristos, ea ne-a introdus în această mare familie a lui Dumnezeu’, a precizat tânărul student Marius Pop.

Marius și Flaviu au rămas atașați pe mai departe de nașa lor, o persoană cu multe virtuți, de care se apropie mulți studenți. Prin bunătatea ei, prin modul firesc de a fi, fără să vorbească despre cele ale Bisericii, ci doar prin viața ei în duhul Evangheliei lui Hristos, face ca mulți tineri să se apropie de ea și să-i asculte sfaturile.

Comentarii Facebook


Știri recente