BOR – Biserica Nationala

Dupa cum ne informeaza www.catholica.ro in numarul de ieri din Ziua aflam ca liberalii au anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca unul dintre obiectivele lor este desemnarea Bisericii Ortodoxe Romane ca ‘Biserica Nationala’ in noua Lege a cultelor si in toate actele normative specifice dezvoltarii vietii confesionale in Romania. Intiativa figureaza in ‘Mesajul Partidului National Liberal catre Biserica’, parte din ‘contributia PNL la programul de guvernare al Aliantei’, potrivit lui Varujan Vosganian, membru in Biroul Executiv al formatiunii liberale.

Alaturi de Vosganian, la conferinta sustinuta in Joia Mare au participat academicianul Constantin Balaceanu Stolnici si Gheorghe Anghelescu, profesor universitar, fost sef al Departamentului pentru Culte. Cei trei au subliniat meritele liberalilor in sustinerea demersurilor BOR – ‘o institutie fundamentala in istoria evolutiei societatii romanesti’. Potrivit lui Vosganian, ‘BOR este Biserica Nationala a romanilor’, insa atribuirea acestui titlu nu inseamna ca cineva doreste si micsoreze meritele Bisericii Greco-Catolice, care este, ca si Biserica Ortodoxa, ‘o Biserica a neamului’.

‘Calitatea de `Biserica Nationala` nu presupune facilitati de natura fiscaa sau de alt gen. Pentru noi, principiul nediscriminarii cultelor ramane de baza’, a asigurat liderul PNL.

Comentarii Facebook


Știri recente