Boboteaza la Dunărea De Jos

Brăilenii au participat în număr mare la slujba de Bobotează la Catedrala „Nașterea Domnului” din oraș. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. După cum informează TRINITAS TV, după slujbă, credincioșii au mers în procesiune până la Faleza Dunării, unde chiriarhul Dunării de Jos a oficiat slujba Aghesmei Mari. Potrivit tradiției, Înaltpreasfinția sa a aruncat în Dunăre o cruce, iar mai mulți bărbați s-au aruncat în apă pentru a o recupera.

Tot pe Faleza Dunării, la Galați, câteva mii de credincioși au participat la slujba Sfințirii mari a apei oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, în apropierea bisericii fortificate „Precista”. După sfințirea apelor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a aruncat în apele Dunării Sfânta Cruce de pe „Pânzarul modovenesc”. Pentru a o recupera, mai mulți bărbați s-au încumetat să înoate în apele reci ale fluviului.

Participarea la slujba de Bobotează de pe faleza Dunării este o tradiție pe care, atât gălățenii, cât și brăilenii o păstrează de generații.

Comentarii Facebook


Știri recente