Boboteaza în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Roamanului și Bacăului, a oficiat ieri Sfânta Liturghie la Biserica Precista din Bacău. Preasfinția Sa a săvârșit apoi slujba Aghezmei Mari. După cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la final PS Ioachim Băcăuanul a oferit mai multe distincții autorităților locale și județene care s-au implicat în anul 2010 în sprijinirea lucrărilor de construcții ale bisericilor de pe cuprinsul județului Bacău. ‘PS Ioachim Băcăuanul a adresat un îndemn la rugăciune credincioșilor prezenți la slujbă. Preasfinția Sa a subliniat faptul că doar împreună putem depăși greutățile acestor timpuri dificile și L-a rugat pe Dumnezeu să reverse dragostea Sa asupra credincioșilor din zona Bacăului, greu încercați de inundații’, a spus pr. Constantin Gherasim.

În centrul Comăneștiului a fost oficiată ieri slujba Aghezmei Mari de către preoții bisericilor din acest oraș. După acest moment, preoții și credincioșii au mers în procesiune spre râul Trotuș. Pe parcursul procesiunii au fost intonate troparul și condacul praznicului Botezului Domnului. ‘La râul Trotuș s-au înălțat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru ca inundațiile să nu mai provoace pagube, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți. La sfârșitul slujbei s-au aruncat în apă trei cruci de lemn care au fost aduse la mal de trei tineri curajoși’, a relatat pr. Costel Mareș, protoiereul Protopopiatului Moinești pentru ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Moldova. La acest eveniment religios au participat, pe lângă cei peste 600 de credincioși, autoritățile locale.

La Catedrala ‘Pogorârea Sfântului Duh’ din Onești numeroși credincioși au participat ieri la slujba Aghezmei Mari. Oamenii au sărutat icoana Botezului Domnului și crucile din gheață amenajate cu acest prilej. ‘M-a impresionat un credincios care a dorit să ia o bucățică de gheață dintr-una dintre cruci. El a mărturisit că vede multă sfințenie în crucile de gheață și dorește să ducă și celor de acasă o părticică cât de mică’, a relatat pr. Constantin Alupei, protoiereul Protopopiatului Onești.

Comentarii Facebook


Știri recente