Bob de talent în suflet de copil

Membrii Cercului de pictură ‘Sfântul Apostol Luca’ din Protopopiatul Urziceni au participat recent la cea de-a II-a ediție a proiectului demonstrativ ‘Bob de talent în suflet de copil’. Având binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, micii pictori au desfășurat un atelier în aer liber, în incinta Mănăstirii Caraiman din Bușteni.

Acțiunea a avut loc pe parcursul a cinci zile, timp în care pelerinii veniți să viziteze mănăstirea au putut urmări pe micii iconari în timp ce își pregăteau operele, icoane pe lemn și pe sticlă. Turiștii au fost foarte încântați de faptul că au primit explicații cu privire la tehnicile de realizarea unei icoane, indicațiile fiind date exclusiv de copii.

Bucuria de a se afla în mijlocul naturii și liniștea munților de care s-au bucurat în pauzele pe care le-au luat de la meșteșugul icoanei le-au dat copiilor putere și inspirație pe mai departe. Cercul de pictură din Urziceni, format din elevi cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, se poate mândri cu nenumărate premii la multiple concursuri naționale de pictură. În 2010, la Olimpiada meșteșugurilor artistice tradiționale românești, locul I la icoană pe lemn și locul al II-lea la icoană pe sticlă au fost obținute de copiii acestui cerc. Anul trecut au reușit să obțină locul I la icoană pe sticlă, iar în acest an, două eleve vor participa la etapa națională de la Sibiu, pe 22 august.

‘Dorim să evidențiem talentul dăruit de Dumnezeu, care prin multă muncă poate deveni izvor de binecuvântare pentru închinătorii sfintelor icoane. Unii, văzând icoanele deosebite pe care le-au pictat elevii noștri, au contestat autenticitatea lucrărilor, așa că ei au fost de acord să participe la acest proiect demonstrativ, pentru ca toți pelerinii care trec pe la mănăstire să se poată convinge de talentul lor’, a declarat pentru Ziarul Lumina Victorița Berbec, coordonatorul Cercului de pictură ‘Sfântul Apostol Luca’.

Comentarii Facebook


Știri recente