Bisericile ortodoxe continua sa fie alaturi de persoanele afectate de canicula

Bisericile din Episcopia Argesului si Muscelului ofera sprijin cetatenilor in aceasta perioada de canicula. La recomandarea PS Calinic, episcop al Argesului si Muscelului, bisericile sunt deschise pe tot parcursul zilei si au asigurate surse de apa potabila. De asemenea, slujbele religioase se oficiaza mai devreme in aceasta perioada caniculara, dupa cum ne-a spus parintele Iuliu Chirita, protopop de Pitesti: ‘Slujbele duminicale si cele din sarbatori au inceput ceva mai devreme, in asa fel incat varful caniculei sa-i gaseasca pe credinciosi la domiciliul acestora. Apoi, toate bisericile sunt deschise si sunt aprovizionate cu apa minerala, cu apa plata cu care sa fie servite toate acele persoane care trec prin zona’. De asemenea, parintele protopop Iuliu Chirita ne-a mentionat si masurile legate de asistenta medicala ce se ofera cetatenilor in aceasta perioada prin cooperaea dintre parohii si Crucea Rosie: ‘Exista si o colaborare intre Crucea Rosie locala si intre biserici, in sensul ca s-au infiintat anumite puncte in care persoanele pot sa beneficieze de un prim ajutor medical si de un consult de prim ajutor. In acest sens, preotii au anuntat credinciosii zilele trecute ca sa se imbrace adecvat in aceasta perioada caniculara, iar preotii sunt in permanenta, in biserica, in aceste zile’.

Si locasurile de cult din Ploiesti sunt deschise pe intreg parcursul zilei in aceasta perioada caniculara. In bisericile din aceasta zona a tarii, credinciosii se vor putea adaposti in orice moment pe timpul caniculei si, de asemenea, vor beneficia de apa potabila. Mai multe detalii in acest sens am aflat de la parintele Gheorghe Lazar, protopop de Ploiesti: ‘In orasul Ploiesti, din punct de vedere administrativ-bisericesc, din incredintarea PF Parinte Patriarh Teoctist s-a hotarat ca bisericile sa fie deschise pe tot parcursul zilei, fie ca este program liturgic, fie ca nu este program liturgic. La intrarea in biserica se gaseste posibilitatea ca acei credinciosi care trec pe aici sa poposeasca pentru odihna, sa-si potoleasca si setea. Fiecare biserica parohiala, prin arhitectura ei, asigura un spatiu de liniste si de racoare’.

Si in zona Calarasilor, cetatenii se pot adaposti in orice moment al zilei in biserici pe toata perioada de canicula. De asemenea, cetatenii pot gasi la aceste biserici apa potabila. In acest sens, parintele Constantin Marin, protopop de Barlad, ne-a spus ca ‘toate bisericile sunt deschise pentru ca oamenii care sunt in trecere sa poata intra pentru odihna si pentru a se racori. S-a pus la dispozitie si apa minerala, si apa plata, la intrare in biserici, iar personalul parohiei vegheaza in fiecare zi, de dimineata pana seara, ca oamenii sa dispuna in felul acesta de racoare. Biserica colaboreaza cu Primaria si sprijina cu mijloacele ei oamenii care sunt afectati de caldura’.

Comentarii Facebook


Știri recente