Bisericile Europei în misiune

În ziua de 3 iulie 2008, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a primit în audiență pe Pastorul Jean Arnold de Clermont, Președintele Conferinței Bisericilor Europene (KEK), pe Venerabilul Colin Williams, Secretar General, și pe Părintele Prof. Dr. Viorel Ioniță, Director de studii în cadrul aceleiași instituții.

În timpul discuțiilor, s-a făcut o scurtă evaluare a impactului celei de a III-a Adunări Ecumenice Europene de la Sibiu din luna septembrie 2007 în viața Bisericilor membre.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat necesitatea ca Bisericile din Europa să arate, pe lângă fidelitatea față de credința creștină și creativitate pentru a răspunde noilor provocări ale lumii de astăzi, într-o Europă amenințată de secularizare, dar și de pluralism religios ca urmare a imigrației.

Făcând o scurtă retrospectivă a existenței de 50 de ani a Conferinței Bisericilor Europene, Preafericirea Sa a arătat că, spre deosebire de primele trei decenii, marcate de existența a două blocuri ideologice antagonice, Europa de astăzi, unificată în mare parte politic și economic în Uniunea Europeană, are nevoie, acum, și de o viziune spirituală și culturală creștină mai profundă și mai misionară.

La rândul său, Președintele Conferinței Bisericilor Europene s-a referit la pregătirile ce se fac în perspectiva viitoarei Adunări Generale de la Lyon , Franța, 15-21 iulie 2009, care pot fi un prilej pentru Bisericile Europene de a intensifica, atât relațiile între ele, cât și mărturia lor comună pentru promovarea valorilor credinței creștine.

Comentarii Facebook


Știri recente