Bisericile din orașul Sulina vor fi reabilitate

Lucrările de reabilitare a celor patru biserici din orașul Sulina cu hramul Sfântul Nicolae, patronul marinarilor, continuă. La biserica ortodoxă „Sfinții Nicolae și Alexandru”, termenul de finalizare este luna decembrie a acestui an, a declarat, astăzi, 5 iulie 2011, șeful de șantier din cadrul firmei constructoare, Ali Nihat.

De asemenea, sunt reabilitate Biserica grecească „Sfântul Nicolae”, ridicată în 1868, precum și Biserica Ortodoxă „Sfântul Nicolae”, construită în 1866 și restaurată în 1923.

Mai sunt efectuate intervenții și la biserica catolică „Sfântul Nicolae”, unde lucrările s-ar putea încheia tot anul acesta, a spus Ali Nihat, potrivit Radio TRINITAS.

El a menționat că „toate lucrările sunt dificile, pentru că sunt monumente de arhitectură și se lucrează numai manual, fără mecanizare”.

De asemenea, activitățile se execută în raport cu sumele alocate, care provin de la Ministerul Culturii și Cultelor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…