Bisericile din nordul Spaniei, susținute exclusiv de credincioși

În urma declarațiilor deputatului PDL diaspora William Brînză, cu privire la sprijinul financiar acordat bisericilor ortodoxe române din nordul Spaniei, Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei face următoarele precizări:

„Acordând interviuri la mai multe posturi de televiziune din România, domnul William Brînză a afirmat că ar fi susținut financiar bisericile ortodoxe române din nordul Spaniei, cu o sumă de 200.000 euro.

Facem mențiunea că aceste date nu sunt reale, bisericile din nordul Spaniei nu au beneficiat de niciun sprijin financiar din partea domniei sale, ci tot ceea ce s-a realizat aici a fost rezultatul donațiilor credincioșilor. Nu cunoaștem dacă alte confesiuni au primit vreun ajutor financiar prin intervenția deputatului sus-numit, însă în ce privește parohiile ortodoxe române din partea de nord, acest lucru nu s-a întâmplat.

În cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, deputatul William Brînză a susținut, în anul 2011, cu 12.000 euro, Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ierarh Nicolae” din Castellon de la Plana. În același an, Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Barcelona a primit un sprijin financiar de 23.700 euro pentru construcția bisericii, sumă din care o parte a constituit contribuția domnului Brînză. Acestea sunt singurele biserici ortodoxe române din Spania care au beneficiat de suport financiar din partea deputatului PDL William Brînză și adresăm mulțumiri în acest sens.

Pe această cale, ținând cont de perioada în care ne aflăm, reînnoim apelul către toți politicienii de a nu face uz de Biserică în scopuri electorale. Biserica nu face politică, dar își dorește ca poporul să fie condus de cei mai pricepuți oameni, dominați de valorile creștine și spiritul dreptății”.

Comentarii Facebook


Știri recente