Bisericile din intreaga lume se roaga pentru unitatea crestina.

Bisericile crestine din intreaga lume organizeaza in a treia saptamana a lunii ianuarie a fiecarui an (anul 2005: 18 – 25 ianuarie) seri de rugaciune pentru unitatea crestina.

Tema de anul acesta a Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor este inspirata din cuvantul Sfantului Apostol Pavel: ‘Hristos este singura temelie.’ (I Cor. 3, 1-23).

In aceasta seara, la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor s-a incheiat printr-o slujba ecumenica organizata de Patriarhia Romana, oficiata de reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane, Bisericii Romano-Catolice, Bisericii Unite cu Roma Greco-Catolica, Bisericii Reformate, Bisericii Armene, Bisericii Evanghelice Lutherane si Bisericii Luterane Sinodo-Prezbiteriana din Bucuresti.

Au participat credinciosi de diferite confesiuni crestine, profesori de teologie, studenti, precum si reprezentanti ai Corpului diplomatic.

In numele reprezentantilor Bisericilor crestine prezente la aceasta slujba ecumenica, Inalt Prea Sfintitul Ioan Robu – Arhiepiscop si Mitropolit de Bucuresti si reprezentantul Bisericii Romano-Catolice, a spus ca: ‘Rugaciunea din aceasta seara va continua in Bisericile noastre pentru darul unitatii. Saptamanile de rugaciune pentru unitatea crestinilor sunt drept seminte puse sub brazda care vor rodi. Credem in lucrarea nevazuta a Duhului Sfant, in puterea rugaciunii, iar cu aceasta credinta si cu dorinta dobandirii darului unitatii incheiem saptamana de rugaciune din acest an.’

Prea Fericitul Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a multumit tuturor celor prezenti pentru participare, afirmand ca: ‘Nici o rugaciune nu este de prisos.’ Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei si-a exprimat regretul pentru ‘lipsa de unitate intre crestini si instrainarea omului contemporan de Hristos, Lumina lumii, Temelia credintei si a Bisericii’.

De asemenea, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist subliniat ca: ‘Singura forta spirituala a crestinului in lumea de astazi este Evanghelia Mantuitorului Iisus Hristos unde gasim raspunsuri la toate intrebarile pe care ni le punem intr-o lume din ce mai agitata.’

Comentarii Facebook


Știri recente