‘Bisericile de lemn din județul Gorj – tezaur de arhitectură și iconografie românească’, la Târgu Jiu

Mâine, 2 octombrie, de la ora 14.00, în sala de expoziții a Muzeului Județean „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Bisericile de lemn din județul Gorj – tezaur de arhitectură și iconografie românească”.

Expoziția face parte din proiectul cu același titlu finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național și implementat de Arhiepiscopia Craiovei, prin Fundația „Cuvântul care zidește” și are ca scop prezentarea valorilor patrimoniale reprezentate de bisericile de lemn din județul Gorj, adevărate repere de credință creștin ortodoxă, de arhitectură și istorie românească. Prin acest demers, organizatorii doresc să tragă un semnal de alarmă în legătură cu starea de conservare precară în care se găsesc atât lăcașurile de cult monument istoric, cât și patrimoniul lor mobil.

Expoziția de fotografie de la Muzeul Județean Gorj încheie manifestările desfășurate prin proiectul „Bisericile de lemn din județul Gorj – tezaur de arhitectură și iconografie românească”, manifestări care s-au concretizat, alături de această expoziție, în simpozionul care a reunit la Mânăstirea Tismana specialiși și reprezentanți ai instituțiilor care pot concura la salvarea acestor valori inestimabile și de asemenea, în editarea albumului „Crâmpeie de cer – biserici de lemn din județul Gorj”.

Organizatorii expoziției sunt: Fundația „Cuvântul care zidește”, Direcția județeană pentru cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Gorj, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” și Radio Logos.

Sursa: Arhiepiscopia Craiovei

Comentarii Facebook


Știri recente