Biserici in dialog. Carta ecumenica va fi semnata in aprilie 2001 la Strasbourg

Joi, 25 ianuarie 2001, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a vizitat biserici si manastiri din orasul Terni (Italia) si a avut o intalnire cu tineri catolici, carora le-a vorbit despre Romania ca punte spirituala intre Orient si Occident. In catedrala din Terni a avut loc o slujba de rugaciune ecumenica pentru unitate. La solicitarea IPS Daniel, Excelenta Sa Vincentio Paglia, Episcopul romano-catolic de Terni, Narni si Amelia, a incredintat romanilor ortodocsi de acolo o biserica, cu hramul Sf. Alois. In orasul Terni traiesc peste 400 de romani, in majoritate ortodocsi.

Vineri, 26 ianuarie 2001, IPS Daniel s-a intalnit cu Excelenta Sa Cardinalul Walter Kasper de la Consiliul Pontifical pentru unitatea crestinilor. In timpul intalnirii s-a facut o evaluare a stadiului final al documentului Carta Ecumenica, care va fi un indemn pentru toate Bisericile crestine din Europa la intrajutorare si cooperare, in misiunea lor comuna.

In zilele de 26, 27 si 28 ianuarie 2001, IPS Daniel a participat, in orasul Porto din Portugalia, la lucrarile Conferintei Bisericilor Europene pentru redactarea documentului Carta Ecumenica. Acest document va fi semnat in mod solemn si oficial la viitoarea Adunare a Bisericilor din Europa, care va avea loc in perioada 17-22 aprilie 2001 la Strasbourg, in Franta.

(TRINITAS Press Service)

Comentarii Facebook


Știri recente