Biserici din București, gazde ale Festivalului Artelor Spectacolului Muzical

În cadrul Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Muzical „Viața e frumoasă!”, mai multe biserici din Capitală vor găzdui concerte de muzică religioasă, informează TRINITAS TV. Primul concert, susținut de Corul Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”, va avea loc luni, 8 noiembrie, la ora 19.00, în Catedrala „Sfântul Spiridon Nou” din București. În data de 9 noiembrie, același cor va susține un concert în Biserica Cașin.

„Repertoriul religios nu poate fi cântat așa cum trebuie decât în lăcașele de cult. Astfel, pe 10 noiembrie vom fi la Biserica „Șerban Vodă”, încheindu-se pe 12 noiembrie la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul. Abordăm repertoriul religios al compozitorilor români, începând cu perioada clasică și încheind cu perioada contemporană”, a spus conf. univ. dr. Gabriel Popescu, Dirijor al Corului Teatrului Național de Operetă.

Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului Muzical „Viața e frumoasă!” se află la cea de-a treia ediție și se desfășoară până duminică, 14 noiembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…